29 Ekim 2014 Çarşamba

Cumhuriyet Bayramı

Bugün kardeşimle birlikte erkenden kalktık. İkimiz de o kadar sevinçliyiz, o kadar mutluyuz ki anlatamayız. Bugün Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz çünkü.
Evet okullar tatildi bugün. Ama biz yine de erkenden kalktık. En güzel kıyafetlerimizi giydik. Dedeme sürpriz yapacağız. Ona Cumhuriyet şiirimizi okuyacağız. Bayramı evde kutlayacağız. Umarız sizlerde beğenirsiniz.

CUMHURİYET BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN !!!


CUMHURİYET
Kahraman Atatürk'ten 
Armağansın sen bize. 
Yıldönümün çoğalsın 
Katılsın sevgimize.

Bir çelenk ol da seni
Başımızda göreyim. 
Yaşasın cumhuriyet 
Diye çarpsın yüreğim.

Korumaya ant içtim 
Seni, nabzım vurdukça.
Başımızın tacısın, 
Var ol, dünya durdukça.

                                                                                                             İsmail Hakkı SUNAT

24 Ekim 2014 Cuma

Korkusuz Kaptanlar

Bugün bir kitap tanıtmak istiyorum. Bu bir çocuk kitabı. Kapaktaki resim ve kitabın ismi çok dikkat çekici. Tam bana göre macera dolu bir kitap sanırım.
Babama söyleyeyim de alsın. İnşallah alır. Almazsa ağlarım, çamura yatarım:)

              

Harvey Çeyn zengin bir iş adamının şımarık çocuğudur. Harvey bir gemi yolculuğu sırasında denize düşer. 

Onu bir balıkçı teknesindeki balıkçılar kurtarırlar. 
Harvey bu teknede aylarca süren maceralı ve güzel günler geçirecektir.

23 Ekim 2014 Perşembe

Sonbahar Şiiri

Kurban bayramı da geldi geçti. Tatil bitti. Havalarda değişti artık.
Akşamları serin oluyor. Üşüyoruz. Okula giderken sağa sola bakıyorum, ağaçlara bakıyorum, yaprakların çoğunun yere düşmüş oluğunu görüyorum. Eve bu mevsimin
Artık yaz olmadığı kesin. Derste işlemiştik mevsim sonbahar. Ben de sonbaharla ilgili bir şiir yazdım. Bu mevsimde olan değişiklikleri şiirimde yazdım.

Umarım beğenirsiniz. Beğenmezseniz beğenmeyin ben yazdım işte:) 


SONBAHAR


Dalda ne çiçek var
Ne de kiraz
Pazara git sen
Nar al biraz

Yapraklar sarardı
Düştü bir bir bak
Sabah okul var
Haydi erken kalk 

















Artık çıktı lahana
yemekte var sarma
Odunu, kömürü hazırla
Kış yakında kapıda

Çekildi kırlangıçlar
Ağaçlara kondu kargalar
Yarın cumartesi
Evde bayram var


Yazlıklar dürüldü
Turşular kuruldu
Dağda ilk kar göründü
Kalorifer yandı

- Sincap Ali -

16 Ekim 2014 Perşembe

Kahraman İkili

Arkadaşlar bu gün hepinizin beğenerek izleyeceğine inandığım bir animasyon çizgi sinemanın
fragmanını paylaşacağım...
izleyince bana hak vereceksiniz... O zaman ne duruyoruz... BUYRUN....

EVET İZLEDİNİZ İŞTE...  NASIL BULDUNUZ?
BEĞENDİNİZ DEĞİL Mİ? EVEEEET SİZE DEMİŞTİM...
BİR BAŞKA ZAMANDA BİR BAŞKA TANITIMLA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE...
HOŞÇAKALINNNNNNNNN

12 Ekim 2014 Pazar

Kurban Bayramı (2014)

Aradan biraz geçti ama olsun ben ancak bugün fırsat bulabildim ve yazıyorum. Kurban Bayramı tatilinde ben Sincap Ali, kardeşim Panda Selim, annem, babam ve dedem amcamın yanına gittik.
Tabii nenem ve halamda oradalar. Bir de sevdiğim iki kuzenim.

Üç saatlik bir yolculuğun ardından akşam saatlerinde ulaştık. Trafik umduğumuz gibi kalabalık değildi.
Birkaç defa ihtiyaç gidermek için yolda mola verdik. Çok uzun süre konaklamadık. Bir an önce amcama ulaşmak istiyorduk. Bir başka nedeni ise Pazar yerinde kurbanlıklara bakmak tı elbette.
Çünkü bu kadar çok koyunu, keçiyi hiçbir arada hiç göremiyor insan. Onların o kocaman boynuzlarından tutmak, keçilerin sakalını okşamak istiyorduk kardeşimle. Kardeşim gerçi koçlardan biraz korkuyor ama sizden sır çıkmayacağını bildiğim için söylüyorum.

Nihayet şehre ulaşmıştık. Halam, amcam, nenem hepsi bizi karşılarında görünce çoook sevindiler.

Hemen kucaklarına atladık. Birbirimize sarıldı. Ne güzeldi. İnsanın sevdiklerine kavuşması kadar güzel bir şey var mı ya…

Biraz dinlendikten sonra babam, ben, kardeşim immim (kardeşimin deyişiyle) ve kuzenim Bayram hep birlikte kurbanlıklara bakmaya gittik. 

Dedem yorgun olduğu için gelmedi. Bir saat kadar pazarda dolandık durduk. Keçiler biraz ağır kokuyordu ama olsun, geçen yıldan bu yana tümünü özlemişiz valla. 

O kadar çok hayvan vardı ki hangisine bakacağımızı, hangisini alacağımızı şaşırdık kaldık doğrusu. Öyle de oldu babamla amcam kurbanlık almadan pazardan ayrıldılar. 

Kardeşimle ben şaşırmıştık. Sonradan öğrendik ki bayram namazından sonra beğenecekmişiz.
O akşam sabahı iple çektik. Gözümüzü uyku girmedi desem yalan olmaz. Nasıl sevinmeyiz, heyecanlanmayız yarın bayram bayram…


Babamlar erkenden kalkıp namaza gitmişler haberimiz yok. Bizi uyandırmaya kıyamamışlar.
Biz de uyandıktan sonra apar topar Bayram abimle Pazar yerine gittik orada babamlarla buluştuk ve amcamın bir gün önceden gözüne kestirdiği iki koyuna dedem ve babam pazarlık yaparak hemencecik satın aldık. Yaşar amcam akıllı adam vesselam. Uzun süre gezmeden koçlarımızı aldık. Sürünün içindeki en iyi koçları biz aldık sanırım. Çünkü eve getirince annem de nenem de çok beğendiler.
Sonra sırasıyla kurbanlıklarımız kesildi. Kesilirken biz de seyrettik. Kardeşim biraz ürkse de ben bunun da bir ibadet olduğunu öğrenmiştim artık. Küçük değilim, üçüncü sınıfta okuyorum.Kurbanlıklar yüzülürken ben de yardım ettim. Bacaklarını tuttum. Sonra işimizi bitirdikten sonra öğleyin hep birlikte kalabalım aile içinde yemeğimizi yedik. Amcam pişirdi biz yedik elhamdülillah. Yemekten sonra elhamdülillah demeyi annem öğretmişti bize.
Bu ALLAH’a şükretmek demekmiş. Ne güzel bir kelime.

Sonra bayramlaşmaya çıktık kuzenimle. Ertesi gün büyük halamlar ve kuzenlerim de geldiler. Onur abim yeni bir araba almıştı onunla geldiler. 
Çok sevindik. Daha sonra ise hep ziyaretler oldu, gelenler, gidenler, akrabalar. Bahçede oyunlar oynadık. Akşamları güldük, eğlendik. Büyükler bizi sevdi. Bizimle hasret giderdiler.  
 Ama işte yine her zamanki gibi ayrılık vakti geldi çattı. Çünkü tatil bitmişti. Eve, evimize dönmemiz gerekiyordu. Bir de evimizde bizi bekleyen kocaman bir akvaryumumuz ve içinde bir sürü balığımız vardı. 
Vedalaşmak zor oldu elbette. Ben artık büyüdüğüm için alıştım. Ama kardeşim Yaşar Selim henüz daha küçük olduğu için ayrılmak onu birazüzüyor ve hemen hüzünleniyor. Olsun zamanla o da ayrılıklara alışır. Bu bayram tatilini de işte böyle geçirdik.

Bir dahaki tatillerde görüşmek dileğiyle… HOŞÇAKALIN… HAA BİZİ  TAKİP ETMEYE DEVAM EDİN OLUR MU?