13 Haziran 2016 Pazartesi

Yaşlı Kadın Ve Papağan

Okulların tatil olmasına sayılı günler kaldı. Birkaç gün sonra karnelerimizi alacağız. Bu yüzden çok sevinçliyiz. Tatilde ne yapacağımızın planlarını şimdiden yapıyoruz kardeşimle.
Elbette ki haylazlıkların dışında akşamları da kitap okuyacağız.
Bu kitabı kardeşim için seçtim. Babama aldıracağım. Sonra bende okurum. Araştırınca konusu hoşuma gitti. Babam almazsa amcam mutlaka alır. O kitap hastasıdır. Bir de ben istersem bir değil iki adet alır :)


Yaşlı Kadın ve Papağan Özet Bilgileri ve Türleri
Yazar:Virginia Woolf
Çevirmen:İlknur Özdemir
Yayınevi:Kırmızı Kedi Yayınevi
Tür / Konu:Çocuk
ISBN:9786055340650
Sayfa:48 sayfa
Orijinal Dili:İngilizce
Basım Tarihi:2011

Tek başına yaşayan Bayan Gage, geçimini ayakkabı onararak sağlamaktadır. Bir gün bir avukatlık bürosundan gelen mektup, uzun zamandır görüşmediği ağabeyinin vefat ettiğini bildirir ona. Nesi var nesi yoksa kızkardeşine bırakmıştır. Hemen yola çıkan Bayan Gage, ağabeyinin yaşadığı kasabaya gider ve orada bir sürprizle karşılaşır: Ağabeyinden kendisine kalanlar arasında bir de papağan vardır. Ancak bu sıradan bir papağan değildir ve onun sayesinde Bayan Gage'in hayatı tümüyle değişecektir. 
Ünlü yazar Virginia Woolf'un çocuklar için kaleme aldığı Yaşlı Kadın ve Papağan, usta bir yazarın kaleminden çıkan küçük ama etkileyici bir hikâye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder