21 Temmuz 2016 Perşembe

ÇÖPLÜK

Kitap:
Yazar : Andy Mulligan
Sayfa Sayısı: 216
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe

Yayınevi: Tudem Yayınları


Andy Mulligan Hakkında:

İngiliz olmasına rağmen Hindistan’da doğmuştur. Oxford Üniversitesinde eğitim gördü. On yıl tiyatro yönetmenliği yaptıktan sonra, öğretmen olmaya karar verdi. 

İngiltere’de, Hindistan’da, Brezilya’da ve Filipinler’de İngilizce ve drama öğretmenliği yaptı. 
Şimdi vaktinin bir kısmını Londra’da, bir kısmını da Manila’da geçiriyor.


Kitabın arka kapağında yazanlar:

"Bu kitap hem macera hem de bir toplumsal adalet hikâyesi. Okurlar, kitabın sinemasal sonuyla ve kahramanların aldıkları zor kararlarla büyülenecek."
-Publishers Weekly dergisi-

"Çöplük muhteşem bir kitap. Enerji dolu, heyecan verici ve çok iyi kaleme alınmış."
-John Boyne, Çizgili Pijamalı Çocuk kitabının yazarı-

Evsiz bir oğlan olan Raphael günlerini çöpten dağların arasında geçiriyor. Çöpleri ayırıyor, taşıyor, soluyor ve geceleri çöplerden yastık yapıyor. Bir gün talihini tersine çevirecek bir çanta geçiyor eline. Bu çanta her şeyi değiştirecek, ama önce hayatını kurtarmak için kaçması gerek...

Üç sokak çocuğunun cesaret ve kurnazlıklarını kullanarak dünyaya karşı verdiği mücadeleyi anlatan roman, ödüllü bir yazarın kaleminden çıkma unutulmaz bir yoksulluk, umut ve rastlantı hikâyesi. Duyguları altüst edecek bu güçlü roman yirmi beş dile çevrildi ve beyazperdeye uyarlanıyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Kitap Hakkında kısa açıklama:

Yoksul olan Gardo ve Raphael adında iki afacan arkadaş günlerini şehir çöplüğünde geçirirler. Amaçları gelen çöplerin arasında değerli bir şeyler bulmaktır. 
Nihayet bir gün Gardo ve Raphael’in şansları tersine döner ve çöp dağlarının arasında bir çanta bulurlar. Fakat çantada pek değerli bir şey bulamazlar.
İçerisinden sadece bir tane anahtar çıkar. Çocuklar için anahtar pek mühim değildir. Ama polisler için çok önemlidir bu çanta. Şehir polisi de bizim iki kafadar arkadaştan yardım isterler. Acaba anahtar nereye aittir. Bu maceranın sonu bizim afacan arkadaşlar için nasıl bitecektir. Heyecan dolu bir kitap.
Okumak güzeldir. Siz de benim gibi yapın ve alıp okuyun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder