10 Aralık 2015 Perşembe

Uçan Araba Pırpır Havalanıyor

Yaklaşık 1,5 ay evvel babam arabamızı sattı. Arabaya ne güzel de alışmıştık. Annem, babam ve kardeşim en azından haftasonları beraber hep birlikte alışverişe gidiyorduk. En çokta gezmeye giderken seviniyorduk. Birde tabii kardeşimi annem akşamları arabayla okuldan iş çıkışı alıyordu.
Kardeşim için de büyük kolaylık oluyordu.  Araba olmayınca onun kıymetini daha iyi anladık.


Ama çok şükür babam 10 gün evvel onun yerine yeni bi tane satın aldı. Biraz da borçlandık tabii. Hepsini ödeyemedi babam. Bu aralar annem hep “bundan sonra biraz kemer sıkacağız” diyor. Yani müsrif olmayacakmışız. Her gördüğümüz şeyi istemeyecek mişiz. Eee napalım biz de kardeşimle biraz idare edeceğiz. En azından arabamız var.
Gerçi arabamız aşağıda tanıtımını yapacağım kitaptaki gibi uçmuyor ama en azından işimizi görüyor hani…
Bu kitapta anlatılan arabadan bizim de olmasını çok isterdim hani diye tutturdum kardeşim Panda Selim.  Ama ben biliyorum ki kendisi rüyasında her gece bu arabaya biniyor:)
Kitap çok hoşuma gitti. Ailece çıktığımız bir alışverişte babama mutlaka aldırıcam :) 


 Yazar: Frank Cottrell Boyce
Çevirmen: Bengü Ayfer
Yayınevi : Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 216
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Epsilon Yayınları


Bir ağacın tepesindeki kocaman antika bir motor. Parçaları eksik yıkık dökük bir karavan. Sıradan bir sokakta yaşayan sessiz sakin bir aile.Her şey çok sıradan görünüyor, değil mi? Bu üçünün bir araya geleceğini, birbirlerine yardım edeceklerini ve sonsuza dek mutlu yaşayacaklarını mı düşündünüz? Yanlış! Yanlış! Çok ama çok yanlış! Karşınızda Uçan Araba Pırpır ve onu kontrol edemeyen çok özel bir aile hakkında hayal bile edemeyeceğiniz kadar heyecanlı bir macera var. Emniyet kemerlerinizi bağlayın, ardından sizi uçurumlardan atlatacak, dağların zirvelerine çıkaracak ve gökyüzüne uçuracak bir hikâyeye hazır olun.

(Tanıtım Bültaninden)